Paca slike in dejstva

PakaPaca ( Agouti paca ) je samotna nočna žival, ki jo najdemo od Mehike do Paragvaja. Živi v deževnih gozdovih blizu vode in lahko izkoplje jame, ki so lahko dolge dva metra, z običajno enim izhodom, Pacas pa ima običajno več kot eno jamo. Da bi se izognili nevarnosti, Pacas običajno pobegne k vodi, so dobri plavalci. Pacas imajo na straneh telesa od tri do pet pik in lahko tehtajo med 6 in 12 kilogrami. Z urinom in analnimi žlezami označujejo svoja ozemlja. Oblikovalci Pace štejejo za škodljivce, saj jedo svoje prehrambene pridelke, kot so jam, kasave, sladkorni trs in koruza. Čeprav niso ogroženi, se njihovo število zmanjšuje zaradi uničenja habitatov in lova.

Pegava paca je navedena kot najmanj zaskrbljujoča (LR / lc), z najmanjšim tveganjem. Ne izpolnjuje pogojev za kategorijo, ki je bolj ogrožena. V to kategorijo so vključeni razširjeni in bogati taksoni na Rdečem seznamu ogroženih vrst IUCN





Države
Argentina , Belize , Bolivija , Brazilija , Kolumbija , Kostarika , Odrešenik , Francoska Gvajana , Gvatemala , Gvajana , Honduras , Mehika , Nikaragva , Panama , Paragvaj , Surinam , Trinidad in Tobago in Venezuela
Nekaj ​​dejstev o
Bale

Teža odraslih : 9 kg (19,8 lbs)

Najdaljša življenjska doba : 16 let

Zrelost žensk: 365 dni



Moška zrelost: 365 dni

Brejost: 116 dni

Odstavitev: 78 dni



Velikost legla: 1

Legla na leto: 2

Interval med legli: 191 dni



Teža ob rojstvu : 0,68 kg (1,496 lbs)

Bazalna hitrost presnove: 15 W

Telesna masa: 9,156 kg (20,1432 lbs)

Temperatura: 36,85 ° C (98,33 ° F)

Vir: Starost , licencirano pod DC

Več živali se začne s P